Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2024. Május 07. 17:25, kedd | Helyi
Forrás: Szolnok Járási Ügyészség

Kiskorúakat rabolt ki este, másnap hajnalban már őrizetbe vették majd le is tartóztatták

Kiskorúakat rabolt ki este, másnap hajnalban már őrizetbe vették majd le is tartóztatták

Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a vármegyei kisközségben lakó 19 éves férfinak a letartóztatását, aki 2 kiskorútól – őket veréssel fenyegetve – csikart ki készpénzt.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi 2024. május 4. napján az esti órákban lakóhelyén az utcán sétálva leszólított két kiskorú fiút és öngyújtót valamint 50 forintot kért tőlük. A férfi az elsődleges kérés után már egyre emelkedő hangon szólította fel a sértetteket, hogy a náluk lévő összes pénzt adják át részére. Mivel a fiúk nem voltak hajlandók átadni pénzüket, a fiatalember közölte velük, hogy nagyon megveri őket, ha követelését nem teljesítik, mely fenyegetés hatására egyikük 400 forintot míg másikuk 1.500 forintot adott át a gyanúsítottnak, aki ezt követően távozott a helyszínről. A sértettek bejelentését követően a rendőrség a gyanúsítottat másnap hajnalban elfogta és őrizetbe vette.

A járási ügyészség azért indítványozta a több büntetőeljárás hatálya alatt álló férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye. Ezen túlmenően megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén – a vele egy kisközségben élő tanúk befolyásolásával - a bizonyítást veszélyeztetné, valamint – figyelemmel arra, hogy a gyanúsított munkanélküli - az is, hogy további vagyon elleni cselekményeket követne el.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte. A gyanúsított a döntés ellen fellebbezett.

Címkék: ügyészség, tiszabura

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.